Feelings.

Det är obeskrivligt hur många olika känslor
som dyker upp varje gång jag lyssnar på den här låten:



..Kom just på att jag koreograferade en dans till den här (modernt) när jag gick på gymnasiet he he. Minns hur den började men sedan är det tomt.

Låten är underbar iaf. Lyssna och njut!

En paus.



Nu skiter jag i följande:

dåligt samvete, kass ekonomi, skuldkänslor, vikt, m.m. Nu ska jag ha några njutdagar.. Tills jag återvänder till mitt "gamla" vanliga jag, ha det guld!

Over & out.


♥ Hbg, dec 09. ♥

Nu kommer det väldigt fördröja inlägget om Helsingborg. :) Har äntligen pallrat att skriva ner allt. Det blir som en summering över vad vi hade för oss i (snöfria) härliga helsingborg med våra fina vännner :)

SÖNDAG 27/12
6 jäkla timmar tog det att flyga ner! Det var en riktigt dryg och jobbig början på "semesterresan". Det var snöoväder och flyget var försenat. Försenat igen & igen och IGEN. Suck. Men flygresan i sig gick bra och när vi anlände väntade våra underbara vänner på oss på flygplatsen i Malmö. Vi åkte bil resten av vägen till deras hus som ligger en bit från helsingborg. Vi pratade om allt och inget, tog igen och bara myste. Käkade en kvällsmacka också he he :) Lite bilder på Linda & Gaby's hus och så.. (klicka på dem för att förstora):









MÅNDAG 28/12
Vi sov ut allihopa, speciellt jag ha ha. ;) Ingen nyhet att jag gillar att sova direkt :P Iaf.. senare mot dagen kom Roland, Linda, Yvonne & Anna till oss. Vi åt en mumsig förätt, varmrätt och efterrätt a la Linda N. :) Vi pysslade med pepparkakshus och hade kul & därefter bosatte vi oss i vardagsrummet och spelade bla. Alias, Kinaschack & Uno. Jag sög totalt på Alias he he :P Det är ett sådant där spel där man ska förklara ett ord för ens medspelare men man får inte använda vissa andra ord i förklaringen och man har 1 minut på sig att förklara och försöka få den andra att gissa det rätta ordet :) Men men roligt var det! Mot kvällen "skildes" gänget åt och Linda, Gaby & Jag satt uppe till ungefär 00:00 snackade och tittade på roliga youtube klipp. Bla talande hundar. Klockrent ju :D Till sist gick vi och la oss.. Zzz :D









TISDAG 29/12

Vaknade 7:30, gick ut för en morgoncigg och möttes utav detta:



Hur mysigt är inte det här på en skala!? :) I alla fall.. sen åt jag en snabb frukost och runt 9:30 åkte Linda & jag till gymmet. Gymmade i drygt 1h? något sånt.. Tog armar, lår, lite mage och promenerade/joggade på löpbandet. Vad jag gjorde på gymmet under min "semester" har jag ingen aning om haha!

När vi kom hem byggde jag och Linda pepparkakshus (från scratch!) Riktigt roligt faktiskt och konstigt nog har jag aldrig byggt pepparkakshus förrut. Roligt var det iaf som sagt. :)




Senare mot eftermiddagen/kvällen kring 18:30 skulle vi till Roland & Linda. Så vi fixade oss lite snabbt och drog iväg. Vi hade det mysigt med prat, fika och wii-spelande. :) Väldigt trevligt. Sen somnade jag i soffan. Vilket visade sig vara sista droppen. Jag vaknade med samma smärta som jag har haft 4 ggr tidigare under 2 veckor. Men den här gången var den jobbigaste. Fick väldigt väldigt ont under bröstet, där vars revbena är typ, fick svårt att andas och jag kände mig som en ballong vid partiet under bysten och det var som att någon försökte kväva ballongen (mig) eller nått. Riktigt obehagligt och ont gjorde det iaf. Började ganska snabbt att gråta. Jag väckte pappa. Vi gick till nedre våningen där jag försökte dricka vatten och gå "fram och tillbaka" för att försöka få det att släppa eller något men det hjälpte inte, det blev bara värre och värre. Jag började skaka och rycka, mina ben hade svårt att bära mig och jag blev iskall & likblek. Till slut bestämde vi oss för att fara in till akuten kring 22:00. Kändes väldigt trist att avbryta visstelsen :( Men men..

Ids inte gå igenom allt som hände på sjukhuset men jag blev iaf undersökt. Läkaren verkade väldigt bra och som att han visste vad han snackade om och kvinnan som tog proven på mig var väldigt trevlig. Hade lite svårt att hänga med när läkaren skulle förklara (pga dialekten han hade) men jag förstod det viktigaste. Iaf, det läkaren sa var: att en hjärtklaff är inte som den ska, han hör blåsljud på hjärtat och att vi ska göra en eco cardiografi när vi är tillbaka i Umeå. Jag blev helt paff & mållös och pappa med för den delen, han sa att det var tur att han satt ner. Proverna kvinnan tagit på mig visade sig vara bra iaf. Min syreupptagningsförmåga var väldigt bra, den var på 98% Blodvärdet & sänka var också helt okej. Det visade sig att jag också hade luftrörskatarr. En långingången inflamation. Vi skulle hämta ut en medicin från apoteket som jag skulle ta för att rensa ut slemmet som satt sig lite överallt.

(nu har det ju gått ett tag sedan vi fick reda på detta och vi har ju kommit hem och jag har blivit undersökt igen osv och det visade sig att min hjärtklaff inte var i så "stor fara" som läkaren i helsingborg hade fått det att låta. Det var ett fysikaliskt blåsljud som hördes ibland beroende på kroppens position/vinkel. Och pga av luftrörskatarren jag hade så om jag varit i fel vinkel så "utlöstes" mina besvär på en jobbig & smärtsam nivå. Typ. Nått sånt, haha jag är så jäkla kass på att förklara. Men för säkerhetsskull ska jag göra eco cardiografin iaf men eftersom det inte alls var så farligt som vi trodde kan vi vänta i någon månad när våran ekonomin blir bättre. Det viktigaste är iaf att det inte är akut fara, jag behöver inte operera mig och byta ut hjärtklaffen osv. Det var en riktigt lättnad när vi pratade med våran läkare. Våran familjeläkare eller vad man nu ska kalla henne. Hon var riktigt duktig på förklaring och sånt. Dock kommer jag, eller jag har redan, minskat på rökningen, även om det inte är pga rökningen som jag fick luftrörskattar (läkaren sa att det inte berodde på det men att det såklart inte är bra att röka) så jag har som sagt minskat på det och har tänkt försöka sluta men det kan inte ske helt plötsligt direkt men jag ska försöka så gott jag kan iaf.)



Sedan när vi kom hem till Linda & Gaby så skulle Linda göra något i köket. Hon öppnade en låda och vad hoppar ut?! EN MUS! Rakt på benet haha. Hon blev skitskraj men bara för att det hände så plötsligt. Vi försökte hitta musen men hade ingen tur. Den försvann lika snabbt som den dök upp. Tyvärr var vi tvungen att sätta ut musfällor.



Resten av kvällen tog vi det bara lungt. Pratade, spelade lite Kinaschack & så.. Vi la oss väl kring 23:30? nått sånt :)

ONSDAG 30/1
Vaknade kring 10:00 med en riktigt dryg träningsvärk, haha.. jäkla gym :P Åt lite frukost och hoppade sedan in i duschen. Därefter dansade vi lite i vardagsrummet. Försökte plugga in några danser i benen, ytterst trevligt ;)

Kring 13:30 åkte vi in till stan och hämtade ut min medicin. Försökte också hitta någon BH(har ny storlek efter min viktnedgång he he ;)) dock hade jag ingen tur. 80B verkar vara väldigt populär haha. Hittade däremot ett par stretch jeans. för 200:- Dem satt riktigt snyggt på så ja det var alltid nått :)

Ungefär kring 16 beställde vi familjepizza att ta med.
Mums!
Den satt väldigt bra minns jag haha ;)



Under resten av kvällen hände det inte så mycket. Vi myste till film.
Snackade och slappade :) Vi gick och la oss kring 23:00.

TORSDAG 31/12
Sovmorgon idag. Sov till ca 10:30. Vi dansade lite innan vi fixade oss och begav oss till Roland & Co 17:30. Klockan var ungefär 02:30 när vi kom hem igen. Kvällen var mysig och trevlig. Ca 12 personer var vi. =) Vi åt en god aptitretare, sedan varmrätt och efterrätt (glace au four - glass i ugn) MUMS! Vi snackade massvis, spelade lite spel, åt gottis och såg på fyrverkerier.





Pappa :) aka - kocken!





FREDAG 1/1
Vaknade kring 11 men steg upp 12. Idag lärde jag mig klart 2 danser, "Shoes of another man" & "Roomba". Vi for också och hälsade på Anna & Yvonne. Deras lägenhet var såååå i min smak. Riktigt mysig :) Dock blev jag distraherad av deras söta katter så jag fotade dem en massa& glömde fota lägenheten lite grann, aja. :) Alla är ragdolls och heter Mio, Scrollan & Nikita.


bild 1: Mio - bild 2: Scrollan


bild 3 & 4: Nikita
Nikita hade den mjukaste fluffigaste vitaste pälsen jag någonsin sett. Så himla gosig hon va att klappa/hålla i. FLUFF :D Åhh!

När vi kom tillbaka hem så tittade vi på "flickan som lekte med elden" i förrgår såg vi 1:an "män som hatar kvinnor". Resten av kvällen blev det mys och prat som vanligt :) Jag gick & la mig kring 01.

LÖRDAG 2/1
Vi vaknade kring 8-9 och dansade igenom danserna vi lärt oss under veckan :) Vi myste och pratade och sen var det dags att åka iväg mot flygplatsen. :( Väl där blev det kramkalas och jag hoppas att det inte dröjer länge innan vi ses igen! Nu ska dem ju skaffa vovve och allt, åh så kul :) Vi kom hem till Umeå kring 16:30. Flygresan tillbaka gick MYCKET bättre och snabbare framförallt. Pjuh :) Det var skönt att komma hem till sin egen säng, min kisse och så.. men.. gaah saknar ju mina vänner i helsingborg! ♥

Den som ides läsa och titta igenom allt det här förtjänar en medalj! haha ;) Det blev ett "ganska" långt inlägg he he ;P Men men, nu ska jag ta & slappa framför tv:n! Kram!

So freaking hilarious.

Bara tryck på play.. haha :)




If I were a flower I would be a blue rose


Om jag var en färg

skulle jag vara blå som himlen


Om jag var ett djur
skulle jag vara en katt som kurrar och njuter av livet

Om jag var ett nummer
skulle jag vara en sexa

Om jag var mitt i en dröm

skulle jag flyga bredvid de fluffiga molnen med solstrålar i ansiktet

Om jag var en blomma

skulle jag vara en blå ros


Om jag var ett instrument

skulle jag vara en violin

Om jag var ett klädesplagg

skulle jag vara en kort klänning med vackra mjuka färger

Om jag var en dryck

skulle jag smaka apelsin

Om jag var ett väder

skulle jag vara sommarregn

Om jag var en doft

skulle jag dofta som nyplockade jordgubbar

 

Vad skulle du vara? :)


The lake house.

Idag har jag haft besök av syrran. Riktigt roligt att träffa henne, det är så sällan nuför tiden. Anyways.. just nu är det paus på en film jag sitter och tittar på. Myser i soffan med en filt & min kisse :) Den är jätte bra hittills. Det verkar vara en riktigt mysig & romantisk film.. Precis vad jag behöver just nu. :)



p.s - den går på 3:an & började 21:00!

Nu börjar det, måste kila! CYL! Kram

Over & out.

Tänkte bara skriva ett kort inlägg innan jag går och lägger mig. Idag har jag varit och hälsat på mamma. Förutom det har jag inte gjort något.. haha boring. Käkade dock en god lunch/middag idag, saftig god lax med potatismos och fisksås. Yum. På onsdag börjar min viktminksnings"projekt" igen. Ska försöka komma så nära 50kg jag bara kan innan 20 februari (FC). Wish me luck :D

Nu: sova.. eller ja, snart iaf. hehe. Sov gott ♥

SYL!
/ rebecca


Nostalgi tripp i bilder - 2003.


Vårt hus i voumajärvi ♥ (en liten by 5 mil norr om Haparanda)
p.s - inte våran bil, vi hade besök :)



Utanför huset. Framsidan. Hundhage, gungor & den lilla stugan
syrran & pappa byggde tillsammans. (och trassel sitter på räcket haha sötnos!)



Kurre ♥ Saknar dig.

 


Trassel & Kurre ♥ Saknad. RIP



Min vovve Max & Jag. :) RIP ♥



Max, Jag & Kurre(till höger)
Någon av katterna brukade alltid följa efter oss när vi gick runt byn.
Så sött :D



Jag & Kurre vid ytterdörren.
Skolavslutning 2003.



Jag, Smulan & Trassel. :)
(bakgården syns i fönstret lite grann :))



Bild från flygplanet på väg ner till Öland(bödabaden dance resort) -03




Linda :)



Stugan vi bodde i.



Marathon 2003 - Glada tider - Dans tider :)



Uppe på luppio berget :D




Marathon 2003



Dans :) ♥


Åh jag vill se den igen!!!

Avatar har verkligen satt sina spår i mig alltså.. älskade verkligen den filmen. Och den MÅSTE ses på bio som jag tidigare sagt, bio & 3D. Det blir en underbar känsla och upplevelse, det var det iaf för mig.


OBS OBS OBS! video klippet nedanför innehåller ganska mycket ur filmen så har du inte sett filmen ännu men tänker göra det så titta INTE på detta klipp! :)


Donut!

Det här är allra första gången som jag ätit en munk och ja,
den var riktigt RIKTIGT god! Mums ;) haha.



.. intresseklubben antecknar.

Sex & the city 2

Trailer för sex & the city filmen NR 2!!! YAY. Fyfan så jag längtar.


Winterland.

Det är helt sjukt vad mycket snö det har kommit iår. Jag som trodde någon gång där vid nov/dec att vi knappt skulle få någon snö alls men oj va fel jag hade.

Hur mycket snö det egentligen är syns inte riktigt på bilderna men det är minst tja, 50-60 cm! inte överallt såklart haha :P Men fint är de iof.

Hellre klarvit snö som gnistrar när solen lyser på än massa slask, blask och is. Kylan får man väl stå ut med. Man bor ju ändå i västerbotten!




frågor & svar.

Vad föredrar du? Kaffe eller cappuccino?: Jag älskar gevalias toblerone cappuccino :) Med lite marshmallows så blir det underbart :P


Kaffe eller Te?: Te med honung :)


Varifrån kommer ditt bloggnamn?: Min pappa har alltid kallat mig för "solstråle" ända sedan jag var jätte liten. Fortfarande gör han det! :) Så sött. Love you dad!

Är du en av de som vänder på kudden för att få den kalla sidan uppåt?: Jepp.. men visst är det skönt! Prova om du inte gjort det :)

När du är hemma och tar det lungt, vad tar du helst på dig?: Hmm, oftast pyjamas. Ibland kan det bli något slappt linne istället & hotpants också. Sen kurra under en filt och bara mysa framför tv:n eller läsa en bra bok :)

Om du var tvungen att välja, vad skulle du valt att vara.. Döv, Stum eller Blind?: Stum.

Hur lång är du?: Lång och lång haha, nästan 160 cm :P 159, ? någonting.. kortis ;/

Ögonfärg?: Blågröna.. mer blåa.

Vad väger du?:
Just nu vet jag inte men kikade på vågen i slutet av december, då var det 58-60kg, nått sånt.

Vad ser du om du tittar till höger?:
Min hylla.

Är du höger eller vänsterhänt?: Höger.

Ditt favoritgodis är?: Surt & Choklad! :D

Vilka är dina favoritaffärer?: New yorker, Gina Tricot, H&M.

Chips eller Ostbågar?: Ostbågar all the way!

Morgon eller nattmänniska: Nattuggla så det skriker om det. :P

Högklackat eller lågklackat?: Klackar kan vara väldigt heta men oftast blir det nog låg klack.

Vad ska du göra om 10 minuter?: Jag ska ta en cigg, dricka ett glas mjölk och sen sova! :)

 


Så.. nu får det räcka för den här gången. Kanske ni lärt känna mig lite mer i alla fall :) Hörs imorgon! Kram ♥


For me, dancing is freedom.

"Dance isn't a form it's a way of life." ~anonymous

"To dance is to be out of yourself. Larger, more beautiful, more powerful.
This is power, it is glory on earth and it is yours for the taking." ~Agnes De Mille

"Dancing with the feet is one thing, but dancing with the heart is another." ~anonymous

"Dance is your pulse, your heartbeat, your breathing.
It's the rhythm of your life. It's the expression in time and movement,
in happiness, joy, sadness and envy." ~Jaques D'ambroise

"When in doubt......dance!" ~anonymous

"Life is a dance, from one stage to the next." ~anonymous

"Dance like nobody´s watching you"

"Dance like nobody's watching. Love like you've never been hurt.
Sing like nobody's listening. Live like it's heaven on earth."
~Mark Twain  

"Dancing can reveal all the mystery that music conceals."  ~Charles Baudelaire

"Dance first.  Think later.  It's the natural order."  ~Samuel Beckett

"Anyone who says sunshine brings happiness has never danced in the rain."  ~Unknown


"Dance is the hidden language of the soul."  ~Martha Graham


Days gone by.

Eftersom jag fixat en ny blogg tänkte jag skriva i lite korta drag vad jag haft för mig delar av december och ja, tills nu, idag :)

 

  • Klippt mig

    före:

efter:



  • Haft en mysig & rolig jul med trevliga människor & familjen :)



  • Nyårsfirande i hbg (27/12 till 2/1) (kommer göra ett längre inlägg om detta, skriva vad vi gjort där, lägga in bilder osv men ids inte just nu)
  • Spelat en jävla massa olika nintendo wii spel med C, H & P. Bla, wii sports(tennis, bowling, frisbee, golf, snoboard, mario bros, zelda, osv)




  • Sett avatar i 3D på bio



Riktigt bra film alltså. Det var så himla vackert! färgerna, varelserna, djuren, naturen.. allt. Man kände (eller jag iaf) som att man befann sig i filmen, där.. på pandora. Wow alltså. Se den om du inte redan gjort det!


My first..

Hej hej mitt i natten :) Här kommer mitt första blogg inlägg.. eller nja, jag har ju haft 1/2 bloggar sen tidigare men tröttnat på dem så inte riktigt mitt första inlägg men första på denna blogg iaf. ;) Förhoppningsvis lär jag behålla den här också!

Välkomen är du i alla fall att ta del av min vardag som kan vara allt ifrån knäpp, rolig, slö, mysig, härlig till helt vanliga. Jag kommer att skriva om det som jag känner för helt enkelt.. saker som intresserar mig, inspirerar mig, mina tankar, fyller sidor med bilder och videos, osv. Välkomen som sagt!

RSS 2.0